ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης σας.

Επαναφορά PIN

Εισάγετε το email ή τον αριθμό μέλους σας και θα σας στείλουμε αμέσως το PIN σας για να έχετε πρόσβαση.

 

Η ζωή σε αναβρασμό

Η γέννηση ενός παιδιού προκαλεί ένα από τα πιο ξεχωριστά αισθήματα που υπάρχουν.

Η καρδιά πλημμυρίζει από χαρά και όλος ο κόσμος μας αφήνει κατά μέρος άλλες σκέψεις και συγκεντρώνεται σε αυτό το νεόφερτο πρόσωπο.
Γιατί αυτή η στιγμή είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής και για τους γονείς είναι τόσο ιδιαίτερη όσο κάθε κατόρθωμα που θα κάνει το παιδί στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής του.

Κατά τους πρώτους μήνες, το μωρό αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και, από εκεί που μόλις μπορούσε να κινηθεί, τώρα μπορεί να κάνει πράγματα μόνο του, κάθε φορά με μεγαλύτερη ακρίβεια. Θα αναπτύξει την όρασή του, τον συντονισμό των κινήσεων, τα συναισθήματά του, θα γνωρίσει νέες υφές, θα αναγνωρίσει τη μαμά και τον μπαμπά, θα μάθει να περπατάει μόνο του, να ενώνει πολλές συλλαβές, έτσι ώστε στο τέλος να σχηματίζει λέξεις... Αυτός είναι ένας δρόμος πραγματικά συναρπαστικός τόσο για το μωρό όσο και για τους γονείς, που βλέπουν πώς το παιδί τους μεγαλώνει και μαθαίνει κάθε μέρα κάτι καινούργιο.

'Ομως, όπως όλοι οι νέοι γονείς, θα αναρωτιέστε αν το παιδί σας αναπτύσσεται σωστά και τι μπορείτε να κάνετε για να του δώσετε ερεθίσματα, ώστε να γίνει έξυπνο και χαρούμενο. Λοιπόν, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι τόσο απλό όσο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και αγάπη, όπως κάνουμε με όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Σκέφτεστε τίποτα σημαντικότερο από το παιδί σας;

Έτσι λοιπόν, ας δούμε πώς είναι το παιδί μας σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του, ποιες είναι οι ανάγκες του και πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να διεγείρει τις αισθήσεις, τον συντονισμό, την ομιλία, τα συναισθήματά του… θα δείτε πως αντί να είναι πολύπλοκο, θα σας φανεί πολύ εύκολο και διασκεδαστικό και για τους δύο.
Ελάτε να παίξουμε!