ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης σας.

Επαναφορά PIN

Εισάγετε το email ή τον αριθμό μέλους σας και θα σας στείλουμε αμέσως το PIN σας για να έχετε πρόσβαση.

 

Έχω πόδια και χέρια!

4-6 μηνών

Στο δεύτερο τρίμηνο το μωρό έχει ήδη μάθει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον του, η ζωή του εξελίσσεται πέρα από την κούνια, στην οποία έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του από τότε που γεννήθηκε, και το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το στάδιο είναι ότι αρχίζει να ανακαλύπτει το σώμα του. Ανακαλύπτει ότι έχει πόδια και χέρια, θα δείτε πώς τα παρατηρεί και τα εξερευνά με τεράστια περιέργεια, και τα φέρνει στο στόμα του. Σε αυτό το στάδιο το στόμα θα είναι σαν ακόμη ένα μάτι, μέσω του οποίου εξετάζει και ανακαλύπτει τα αντικείμενα που έχει γύρω του.
Σε αυτό το στάδιο αρχίζει να ανακαλύπτει το σώμα του
Στον τέταρτο μήνα, από εκεί που το μωρό αντιλαμβανόταν μόνο τις αντιθέσεις, θα αρχίσει να βλέπει τα διάφορα χρώματα των πραγμάτων, γι' αυτό θα το ελκύει ό,τι έχει ζωηρά χρώματα με αντιθέσεις. Στο τέλος του έκτου μήνα, η οπτική του οξύτητα θα είναι ή ίδια με ενός ενηλίκου και θα αναγνωρίζει τέλεια το πρόσωπό σας και αυτό των ατόμων που ζουν μαζί του.
Οι κινήσεις του είναι κάθε φορά και πιο ακριβείς, θα πιάνει τα αντικείμενα που μπορεί να φτάσει και θα μάθει να στέκεται καθιστό, αλλά και να προσπαθεί να μετακινηθεί ακουμπώντας στην κοιλιά του. Στο τέλος του έκτου μήνα θα μπορεί να επικοινωνεί καλύτερα με τη μαμά και το μπαμπά, χαμογελώντας και βγάζοντας φωνούλες χαράς όταν του αρέσει κάτι και εκδηλώνοντας δυσαρέσκεια ή διαφωνία όταν δεν το πείθει κάτι. Τα παιχνίδια σε αυτό το στάδιο έχουν σκοπό να διεγείρουν τις κινήσεις του, να τις κάνουν ακριβέστερες, να βελτιώσουν την επικοινωνία μαζί του, να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της ομιλίας και, όπως πάντα, να του δείξουν ότι είμαστε δίπλα του όταν μας χρειάζεται

Ανάπτυξη των αισθήσεων> Συνεχίστε να διαβάζετε

Σωματική ανάπτυξη> Συνεχίστε να διαβάζετε

Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη> Συνεχίστε να διαβάζετε