ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης σας.

Επαναφορά PIN

Εισάγετε το email ή τον αριθμό μέλους σας και θα σας στείλουμε αμέσως το PIN σας για να έχετε πρόσβαση.

 

Μόνος μου!

16-18 μηνών

Πλησιάζει να γίνει ενάμιση χρονών και σε αυτό το τρίμηνο το παιδί δεν είναι πια μωρό και αρχίζει να είναι όλο και πιο περισσότερο αυτόνομο
Αρχίζει να θέλει να κάνει πράγματα μόνο του, όπως να ντύνεται, να τρώει, ακόμη κι αν δεν έχει τις απαραίτητες ικανότητες γι' αυτό
Το ψυχοκινητικό του σύστημα έχει αναπτυχθεί πολύ, ήδη περπατάει μόνο του και αρχίζει να τρέχει, να σκαρφαλώνει ή να ανεβαίνει σκάλες στα τέσσερα, αν και η έλλειψη ισορροπίας το κάνει να πέφτει πολύ συχνά.

Αρχίζει να θέλει να κάνει πράγματα μόνο του, όπως να ντύνεται, να τρώει, ακόμη κι αν δεν έχει τις απαραίτητες ικανότητες γι' αυτό. Θέλει να κάνει πράγματα όπως ο μπαμπάς και η μαμά και μιμείται την κάθε σας πράξη ως τρόπο εκμάθησης.
Κάθε φορά χρησιμοποιεί όλο και περισσότερες λέξεις, αλλά δεν μπορεί να τις ενώσει σχηματίζοντας φράσεις, ενώ μπορεί να καταλαβαίνει και να εκτελεί απλές εντολές. Ο τρόπος επικοινωνίας μαζί σας αποτελείται από ήχους και πράξεις, όπως το να δείχνει και να ονομάζει κάτι με το δικό του τρόπο, για να σας πει τι θέλει.

Σ' αυτό το στάδιο αρχίζουν τα πείσματα και το μωρό αρχίζει να δοκιμάζει την υπομονή των γονιών με τις ενέργειές του.

Του αρέσει να είναι με άλλα παιδιά και να παίζει μαζί τους, ακόμη κι αν τα βασικά πρόσωπα του συναισθηματικού του κόσμου εξακολουθούν να είναι οι γονείς του.

Γνωστική και γλωσσική ανάπτυξη> Συνεχίστε να διαβάζετε

Σωματική ανάπτυξη> Συνεχίστε να διαβάζετε

Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη> Συνεχίστε να διαβάζετε