ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης σας.

Επαναφορά PIN

Εισάγετε το email ή τον αριθμό μέλους σας και θα σας στείλουμε αμέσως το PIN σας για να έχετε πρόσβαση.

 

Αίσθηση και συναίσθημα

0-3 μηνών

Οι πρώτοι μήνες είναι οι πιο συναρπαστικοί, αλλά και οι πιο δύσκολοι, τόσο για τους γονείς όσο και για το μωρό.Και οι δύο βρίσκεστε μπροστά σε μια νέα και πρωτόγνωρη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπομονή και πολλή αγάπη.
Σ' αυτή τη φάση, το μωρό μαθαίνει και επικοινωνεί μέσω των αισθήσεών του
Σ' αυτή τη φάση, το μωρό μαθαίνει και επικοινωνεί μέσω των αισθήσεών του:η ακοή, η αφή, η γεύση, η όσφρηση και η όραση δεν είναι εντελώς ανεπτυγμένες, αλλά αναπτύσσονται συνεχώς μέρα με τη μέρα. Το μωρό αναγνωρίζει τη μαμά και τον μπαμπά, η απαλή και γαλήνια φωνή τους το ηρεμεί όταν αισθάνεται ανήσυχο, οι αγκαλιές και τα νανουρίσματα του προσφέρουν ηρεμία και σιγουριά. Το μωρό είναι όλο αίσθηση και συναίσθημα.
Έτσι λοιπόν, τα παιχνίδια σε αυτό το στάδιο έχουν σκοπό να διεγείρουν τις αισθήσεις του, να το βοηθήσουν να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο που το περιβάλλει και να του δείχνουν κάθε λεπτό ότι η μαμά κι ο μπαμπάς το υπεραγαπούν. Έτσι, από την πρώτη μέρα, θα το βοηθήσουμε να αποκτήσει περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, που είναι τόσο απαραίτητες για να επιτύχει στη ζωή του.

Ανάπτυξη των αισθήσεων> Συνεχίστε να διαβάζετε

Κινητική ανάπτυξη> Συνεχίστε να διαβάζετε

Συναισθηματική ανάπτυξη> Συνεχίστε να διαβάζετε